Palgata parteijuht: oleme internatsionalistid (1)

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valev Kald.
Valev Kald. Foto: Erik Prozes

End kommunistliku partei järeltulijaks pidava Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) juht Valev Kald rääkis intervjuus Postimehele internatsionalismist ja vaestest ning kodumaata Nõukogude Liidu kodanikest. Samuti on ta uhke, et erakond kuulub European Lefti ehk Euroopas radikaalsemaid vasakparteisid ühendava koosluse asutajate sekka.

Varakevadel elas Valev Kald üle olukorra, kus MTÜ Vene Kool Eestis, Öine Vahtkond ja Vene Maailma tegemiste eesotsas seisjad üritasid parteid üle võtta. Aasta algul teatas üks neist, Mstislav Rusakov, et loomisel on uus vene partei, Eestimaa Rahvaste Partei. Märtsis aga olid nad juba Kaldi juhitavasse erakonda astunud ja kandideerisid aktiivselt partei juhtorganitesse.

-Mis seis EÜVP juhatuses ja nõukogus praegu on – kui palju on juurdetulijaid, kes kavatsesid alles hiljuti ise uue vene erakonna asutada?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles