Ägedalt vaieldud Kalasadama ala saatus selgub konkursiga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasadama piirkonna saja meetri pikkused korterelamud hakkavad koosnema erineva väljanägemisega osadest. Sellega loodab arendaja muuta elukvartali mitmekesisemaks ja värvilisemaks.
Kalasadama piirkonna saja meetri pikkused korterelamud hakkavad koosnema erineva väljanägemisega osadest. Sellega loodab arendaja muuta elukvartali mitmekesisemaks ja värvilisemaks. Foto: Nord Projekt

Ligi 300 protesti kogunud Kalasadama detailplaneeringu kavatseb linnavõim küll kehtestada, kuid ala lõplik väljanägemine selgub arhitektuurikonkursil.

«Kehtestame planeeringu küll ära, kuid sellele osale, mis jääb teest mere poole, teeme tingimuseks arhitektuurikonkursi korraldamise,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Planeeringu südameks ongi just mere ja autotee vahele jääv suur kvartal.

«Planeeringuga määrame ära maksimaalsed mahud ja kõrgused ning planeering jääb konkursi aluseks, et oleks ikkagi mingid reeglid ees, mille pealt konkursil osalejad hakkavad oma töid tegema,» lisas ta.

Aas lausus, et konkursi eesmärgiks on täpselt ära määrata mereäärse hoonestuse paiknemine. Tema sõnul on seni käinud äge vaidlus selle üle, kas ehitada alale madalamad ja laiemad majad või kõrgemad ja kitsamad.

Abilinnapea tunnistas, et äge protestimine on üheks põhjuseks, miks konkurss ette võetakse. «See planeering on tekitanud palju emotsioone, selle koha pealt oleks kõige parem lahendus konkurss - las see siis selgitab parima tulemuse,» märkis ta.

Samas lausus Aas, et linnaplaneerijad on ka varem mõelnud, et ideaalis peaksidki kõik suuremad mereäärsed hoonestused selguma läbi arhitektuurikonkursi.

Planeeringu ja selle juures algselt olnud majade paiknemise lahenduse vastased näevad selles piirkonna massiivsete majadega täisehitamise kava, mis toob alale sadade korteritega suletud elamukompleksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles