Telefon, mis muutis maailma (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 7.
iPhone 7. Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS/SCANPIX

Täna kümme aastat tagasi suleti San Franciscos ja paljudes teistes Ameerika Ühendriikide linnades kell kaks päeval kohaliku aja järgi Apple’i poed, et teha ettevalmistusi iPhone’i müügi alustamiseks kell kuus õhtul. Selleks ajaks oli poeuste taha kogunenud juba sadade inimesteni ulatuvad järjekorrad. Mõned olid sabas seisnud kümme tundi ja enamgi.

Mingil määral oli inimestel ettekujutus täiesti uuest telefonist siiski juba olemas. Kui Steve Jobs pool aastat varem San Franciscos Apple’i uut toodet nutitelefoni esitles, lõi see paljud tummaks.

Nutitelefone, millega sai lugeda ja saata e-kirju ning surfata internetis, oli olemas ka varem. Neid tootis nii Nokia kui ka Kanada telefonitootja Research in Motion, mis hiljem sai oma telefoni järgi nimeks BlackBerry. Vähemalt USAs ja Suurbritannias sai BlackBerryst nutitelefonide sünonüüm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles