Euroliidu toiduabi hakatakse jagama järgmisest nädalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa abimakaronid
Euroopa abimakaronid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Heategevusorganisatsioonide mullu Euroopa Liidu toiduabi puudustkannatavate inimeste abistamiseks hakkab üle Eesti jaotuskohtadesse jõudma alates järgmise nädala kolmapäevast.

Esimesena jõuab kolmapäeval Pärnumaale 23 tonni makarone. Tänavu jõuab abivajajateni kokku 600 tonni makarone, 325 tonni pudruhelbeid, 300 tonni nisujahu, 85 tonni mannat ja 55 tonni riisi.

Eelkõige jagatakse toiduabi nendele inimestele, kel on õigus saada toimetulekutoetust – paljulapselised ja üksikvanemaga pered, puudega inimesed, aga ka raskustes vanurid, töötud jne.

«Euroopa Liidu tasuta toiduabi jõuab Eestisse juba viiendat aastat. Arvestades paari viimase aasta üldist majanduslangust ja toiduainete praegust hinnatõusu on tasuta toiduabi paljudele vajalik tugi,» tõdes PRIA turukorraldusbüroo juhataja Rauno Aun.

Toiduabi jagatakse abivajajatele kätte tasuta, igale abivajajale antava toiduabi kogus võib paikkonniti erineda.

Toiduabi tarnija on AS Tartu Mill, kes korraldab 1365 tonni teraviljast toodete valmistamise, pakendamise, märgistamise, kohaleveo ja mahalaadimise 72 kohta üle Eesti.

Toiduabi-programmi raames eraldas Euroopa Komisjon Eestile 0,7 mln euro väärtuses 7068 tonni otra, millega toiduabi maksumus tasaarveldatakse. Heategevusorganisatsioonid taotlesid kokku 1435 tonni tooteid, aga tegelik kogus kujunes soovitust pisut väiksemaks ja PRIA korrigeeris lõplikke koguseid proportsionaalselt.

Suurimad kogused toiduabi on tellinud Eesti Punane Rist, Eesti Lasterikaste Perede Liit, SA Eesti-Hollandi Heategevusfond.

Kogu tänavu jagatav toiduabi peab olema tarnitud 30. juuniks ning abivajajatele pakkidena kätte jagatud 31. detsembriks.

Kuni 2. maini saavad heategevusorganisatsioonid esitada PRIAle vormikohaseid taotlusi toiduabi-toodete saamiseks 2012. aastal. Vajalikud juhised ja vormid on saadaval PRIA kodulehelt. Seal on üleval ka andmed toiduabi tänavu jagatavate koguste kohta heategevusorganisatsioonide lõikes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles