Ratase-Toomi paktiga jääb peaministri ikka pantvangi (16)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomontaaž
Fotomontaaž Foto: Liis Treimann

Viimased kaks-kolm nädalat kestnud kohtumised Keskerakonna juhi Jüri Ratase ja nn kolme õe valimisnimekirja eestvedaja, europarlamendi saadiku Yana Toomi vahel viisid erakonnaga valimistel võitleva nimekirja loomise näiliselt edasi.

Näiliselt seetõttu, et tegelikult sõlmisid Ratas ja Toom alles üleeile hilisõhtul telefoni teel kokkuleppe, et katsutakse kuidagi ühiselt edasi minna. Täit kindlust ei saa olla, kuna Toomi selja taga seisab ligi sajaliikmeline juba valmis nimekiri ja valimisprogramm. «Jah, muidugi. Olen kindel, et saame Yanaga töötatud koos ühes erakonnas meie ühiseid eesmärke ellu viies,» vastas Ratas küsimusele, kas ta usaldab kokkulepet Toomiga.

Pressikonverentsile eelnenud üsna hilisel õhtutunnil jõudis üks Euroopa eesistumise  esinägu, peaminister Ratas veel ka Tartumaa piirkonna koosolekule, kuna ka sealt kostis mässumeelsust ning mõned venemeelsemad kaalusid liitumist pigem Toomi juhitava nimekirjaga. Väidetavalt öelnud Ratas seal, et vähemusvalitsusega ta eesistumisele minna ei soovi ning kõigil tuleb praegu nagu üks mees kokku hoida, et võimupositsiooni enne valimisi riigis säilitada ja tugev reitingupopulaarsus maksimaalselt ära kasutada. Peale Tartumaa on vastuseisu kuuldavasti ka Sillamäel ja Narvas.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles