Saarts: uuest vene erakonnast saaks igavene opositsioonipartei (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom ja Olga Ivanova.
Yana Toom ja Olga Ivanova. Foto: Videokaader

Juhul kui keskerakondlane Yana Toom ja tema mõttekaaslased looksid uue erakonna, siis poleks sellel kunagi võimalust valitsusse pääseda, arvab politoloog Tõnis Saarts.

Saarts ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kui tõesti nn kolm õde ja nende toetajad kavatsevad teha uut vene erakonda, siis on selge, et sellest saab igavene opositsioonierakond, kellel tõenäoliselt ei ole mingisugust võimalust kunagi Eestis valitsusse pääseda, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ja ma ei ole sugugi kindel, kas vene valija niisuguse igavese opositsioonierakonna taha jääb kui tal on olemas reaalne alternatiiv Keskerakonna näol,» arvas Saarts.

Keskerakonna fraktsiooni liige Olga Ivanova ütles Postimehele antud intervjuus, et kõik eeldused uue valimisliidu loomiseks on alles. «Erakonna erimeelsused on läinud sedavõrd kaugele, et keskerakondlased näevad minus vaid vaenlast. Minu perspektiivid parteis on üsna udused,» märkis Ivanova.

Täna «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus ütles Ivanova, et  temal, Yana Toomil ja Oudekki Loonel ei ole soovi vene parteid luua. «Meie valimisliitu on valmis tulema kogu nimekirjast ka 40 protsenti eestlasi, nii et kindlasti me ei kaldu sinnapoole, et meil on soov tekitada mingisugust vene parteid,» ütles Ivanova.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles