Galakontsert raeplatsil - kirev kava, tänulik publik

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Tartu linna päeva ooperisümbioosi võttis kokku õhtune kesklinna kontsert.

Tartu raeplatsile sobivad ooper ja sümfooniaorkester ning solistid väga hästi. Kui eelmisel aastal tähendas ooperisümbioos ooperi ja teiste muusikastiilide kokkukõla, siis tänavu otsiti uut harmooniat koostöös draamanäitlejatega.

Laval olid sopran Pirjo Jonas, sopran Maria Listra, bariton Simo Breede, tenor Rasmus Kull, tenor Reigo Tamm, pianist Kristjan Randalu, näitleja Ivo Uukkivi, 5-aastane Oliver Kõvask, näitleja Priit Strandberg, keelpillikvartett, muusik Marion Strandberg, koomik Peeter Oja, Vanemuise tšellokvartett, kontsertmeistrid Piia Paemurru ja Novella Hanson, Tartu Ülikooli sümfooniaorkester ja dirigent Taavi Kull. Kaastegevad olid suvi, raeplats, algul sume ja pärastpoole jahedavõitu õhtu, tartlased ja Tartu külalised. Ning vihma ei sadanudki.

Ooperisümbioosi galakontsert oli 29. juunil ehk Tartu linna päeval väga oodatud ja rahvarohke sündmus, ettekandele tulid paljud sümbioosid päeval varem asetleidnud kontsertidelt - ooperit ennast kõlas seetõttu natuke vähevõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles