Poiss kukkus aknast alla, kui tahtis haiglasse viidud isale järgneda (1)

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda korruse aknast välja pugenud poiss kukkus juurdeehituse (pildil) katusele.
Neljanda korruse aknast välja pugenud poiss kukkus juurdeehituse (pildil) katusele. Foto: Urmas Luik

Võidupühal Pärnus neljanda korruse aknast väljaehituse katusele kukkunud üheksa-aastane poiss lootis aknalaudu mööda ronides pääseda haiglasse viidud isa juurde.

“Mu elukaaslane seda ei näinud, aga ta kuulis mütsatust, kui Igor sellele katusele kukkus,” rääkis Liiva tänava sotsiaalmaja elanik. Seda hoonet tunnevad pärnakad Liiva ühikana.

Pere hingeeluga kursis naabri sõnutsi läks üheksa-aastane poiss endast välja, kui soovis minna tugeva kõhuvalu tõttu haiglasse viidud isa juurde, kuid lukustatud ukse tõttu ei saanud. “Ta oli öelnud: “Tahan issit, tahan issit”, aga kuna korteriuks oli lukus, läks aknast,” jutustas majaelanik.

Ta lisas, et kuigi kahetoalises korteris viibis peale poisi tema vanaemagi, ei märganud vanaema seda, kui lapselaps aknast välja puges ja aknalaudu mööda ronima hakkas.

Hoolimata sellest, et poiss kukkus nelja–viie meetri kõrguselt, läks majaelaniku jutu järgi poisiga kokkuvõttes hästi, sest ta kukkus alles väljaehituse katuse kohal, mitte aknalaudu mööda turnides. Vastasel juhul kukkunuks ta kindlasti kõrgemalt.

“Õnneks suuri vigastusi nagu luumurrud või midagi sellist tal pole,” ütles majaelanik. Igor on nii hea tervise juures, et on jõudnud isale mitu korda helistada ja kurta, kui igav haiglas on ja kuidas ta koju igatseb.

Majaelanik märkis, et lapse tahtmine tol päeval isale järele minna teda imestama ei pane, sest Igor on oma isaga lähedane. “Ta ema läks ära ja poiss kasvabki isa ja vanaemaga,” põhjendas elanik.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki sõnade kohaselt sai politsei 23. juunil teate, milles öeldi, et Pärnus Liiva tänaval kukkus üheksa-aastane poiss neljandalt korruselt korterelamu väljaehituse katusele.

“Kohale tulnud kiirabi toimetas poisi haiglasse,” sõnas Gonjak ja lisas, et juhtunu suhtes on algatatud kriminaalmenetlus. “Poisi elu ohus ei ole ja praegu käsitleme juhtunut kui õnnetust. Täpsema info saab anda siis, kui menetlus lõpetatakse.”

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv lausus, et lastekaitsespetsialistid on sotsiaalmaja intsidendist teadlikud.

Küsimusele, kas niisuguste juhtumite vältimiseks on linnavalitsusel plaanis perega ühendust võtta, avalike suhete nõunik ei vastanud.

“Kuna asjaolusid, mis õnnetuse põhjustasid, alles selgitatakse, ei saa kahjuks seda teemat praegu lähemalt kommenteerida,” tõdes Kõiv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles