Inglismaa kõrgliiga kõige tillukesem klubi ostis ränga raha eest Chelsea'lt kaitsja

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bournemouth AFC esindusmeeskonna uusim liige on 22aastane hollandlasest kaitsja Nathan Ake.
Bournemouth AFC esindusmeeskonna uusim liige on 22aastane hollandlasest kaitsja Nathan Ake. Foto: John Walton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga kõige väiksema kodustaadioniga klubi, lõunarannikul asuv Bournemouth AFC purustas klubi rekordi, kui omandas 23 miljoni euro eest kaitsja Nathan Ake mängijaõigused.

Bournemouthi senin üleminekurekord oli eelmisel suvel ääreründaja Jordon Ibe eest Liverpoolile makstud 17 miljonit eurot. Ake näol ei ostnud Bournemouth põrsast kotis, vaid endale väga hästi tuttava jalgpalluri.

Nimelt alustas Ake eelmist hooaega laenulepingu alusel Bournemouthis ja esines sedavõrd hästi, et hooaja keskel kutsus Chelsea ta laenult tagasi. Nõnda sai Ake'st küll Inglismaa meister, kuigi platsile sai ta Chelsea's episoodiliselt.

Mänguaega aga 16aastasena Chelsea'ga liitunud hollandlasele Antonio Conte meeskonnas terendamas polnud ja nõnda otsustaski ta klubi vahetada. «Nathanit ootab helge tulevik ja olen väga õnnelik, et see tulevik on seotud meie klubiga,» kiitis Bournemouthi peatreener Eddie Howe 22aastast kaitsjat.

Bournemouth on suvise üleminekuakna jooksul juba täiendanud ridu kogenud ründaja Jermaine Defoe (saabus Sunderlandist vabaagendina) ja väravavahi Asmir Begoviciga (osteti Chelsea'st).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles