Kümned inimesed ootavad Ruhnu saarel pääsu maismaale

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu väljub suvehooajal Pärnust kiirkatamaraan Runö, mis hea ilma korral sõidab saarele ligemale kolm tundi.
Ruhnu väljub suvehooajal Pärnust kiirkatamaraan Runö, mis hea ilma korral sõidab saarele ligemale kolm tundi. Foto: Urmas Luik

Ruhnu saarel ootab ligi 60 inimest pääsu maismaale, kuna ainus laevaühendus on katkenud.

Kihnu Veeteede juhataja Andres Laasma ütles, et tänasele kella kahesele väljumisele Ruhnust Ringsust oli müüdud 55 piletit. Seega ootab ligikaudu sama palju inimesi praegu saarel, et mandrile pääseda.

Ruhnu ja mandri vahet käib ainult üks liinilaev – Runö. Ootamatult läks parvlaev täna rikki.

Laasma sõnul ootavad nad jätkuvalt peamasinate Volvo Penta hooldusettevõtte tehnikuid, kes hakkasid Tallinnast Ruhnu poole sõitma. Enne laevatehnikute saabumist Runöga sõita ei saa. «Oleme ise ka teadmatuses,» nentis Laasma ja lisas, et laevafirma ei tea, mis parvlaeval täpselt rikki läks. 

Reedel on seoses tehniliste probleemidega tühistatud reisikiirkatamaraan Runö väljumine kell 11.00 Munalaiust ja kell 14.00 Ringsust, seisab Kihnu Veeteede koduleheküljel. Kell 18 peaks Runö väljuma veel täna Pärnust.

Laevafirma palub jälgida teateid nende kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles