Sakslased kiitsid geiabielud ilma Merkelita heaks

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leona (vasakul) ja Nuria tulid eile Saksa pealinnas Berliinis parlamendi ette geiabielude heakskiitmist tähistama.
Leona (vasakul) ja Nuria tulid eile Saksa pealinnas Berliinis parlamendi ette geiabielude heakskiitmist tähistama. Foto: Omer Messinger/Sipa USA/Scanpix

Saksa parlament hääletas geiabielu seadustamise poolt, kuid protsessi algatanud kristlikust demokraadist (CDU) liidukantsler Angela Merkel otsustas oma hääle anda eelnõu vastu.

«Minu jaoks on abielu põhiseaduse järgi mehe ja naise vahel. Sel põhjusel ei hääletanud ma ka seaduseelnõu poolt,» ütles Merkel hääletuse järel reporteritele. «Viimaste aastate jooksul oleme samasooliste paaride diskrimineerimist samm sammu haaval vähendanud,» kinnitas ta.

Merkeli sõnul andis ta 2013. aastal samasooliste paaride lapsendamisküsimuses ebarahuldava vastuse ja jõudis vahepealse aja jooksul küsimuse peale väga palju mõelda. «Jõudsin veendumusele, et samasoolistel paaridel peaks olema adopteerimisvõimalus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles