Noortepeo dirigent Elo Üleoja: "See laulupidu on minu jaoks eriline ja väga võimas.“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Üleoja.
Elo Üleoja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Dirigent Elo Üleoja taktikepi alt on tänasele noortepeole „Mina jään“ laulukaare alla laulma saabunud mitu Lääne-Virumaa koori. Elo Üleoja ütles, et seekordne laulupidu on talle juba kaheksateistkümnes. „Alates aastast 1972, kui ma olin esimese klassi laps,“ märkis Üleoja, kelle sõnul on iga laulupidu võimas kogemus.

„Laulupeo lõpus tekib alati ühine energeetika. See on lihtsalt nii vägev tunne, mis sünnib ainult siin,“ ütles Üleoja.

Seda noortepidu peab ta enda jaoks eriliseks: tal on võimalus juhatada peo viimases pooles ühendkooride esitusele tulevat Peep Sarapiku ja Juhan Liivi „Ta lendab mesipuu poole“.

Üleoja iseloomustas seda kui väärikat ja rahuliku kulgemisega viisi. „Selles laulus väljendub meie rahvale midagi nii loomuomast,“ ütles Üleoja.

Vägevast suguvõsast, kus dirigente põlvkonniti, astub lisaks Elole täna kooride ette ka tema isa Ants Üleoja. "Temal on au juhatada "Koitu"."

Eelmisel, täiskasvanute laulupeol oldi dirigendipuldis aga kogu perega. „Ema Ene, isa Ants, vend Mikk ja mina – see oli tore ja uhke tunne tõesti,“ meenutas Elo Üleoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles