Skandaalne otsus: poksilegend kaotas tiitlimatšis üllatuslikult endisele õpetajale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Horn (vasakul) alistas kohtunike häältega Manny Pacquiao.
Jeff Horn (vasakul) alistas kohtunike häältega Manny Pacquiao. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

38-aastane poksilegend Manny Pacquiao pidi vastu võtma profikarjääri 7 kaotuse, kui ta jäi Brisbane’is WBO kergkeskkaalu tiitlimatšis alla austraallasele Jeff Hornile. Kuigi Horn sai matši jooksul kõvasti rohkem tümitada ja mitmed mainekad väljaanded pidasid võitjaks Pacquiaod, siis kolm kohtunikke otsustasid võitjaks kuulutada kodupubliku ees poksinud Horni.

Üks kohtunik andis skooriga 117:111 võidu Hornile ning ülejäänud kaks eelistasid austraallast punktidega 115:113. Samas näiteks nii matšist ülekande teinud ESPNi, USA Today kui ka Forbesi eksperdid pidasid kõik võitjaks filipiinlast. Ka matši statistika soosis selgel hilisemat kaotajat. Pacquiao tegi matši jooksul kokku 182 ning Horn ainult 92 täpset lööki.

Matši järel ei soovinud Pacquiao kohtunikke süüdistada, kuid teatas, et ta nõuab kindlasti kordusmatši. Vastav klausel oli olemas ka meeste lepingus.

Vaatamata kaotusele võitis Pacquiao rahaliselt kõvasti. Kui endine kooliõpetaja Horn sai matši eest ainult 500 000 USA dollarit, siis Pacquiao teenistuseks oli koguni 10 miljonit dollarit.

29-aastane Horn teatas võidu järel, et nüüd sooviks ta kohtuda ka Floyd Mayweather juunioriga. See matš jääb Horni jaoks suure tõenäosusega aga ainult unistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles