Noored juured kinnitasid usku

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljad eile noorte laulupeol.
Lauljad eile noorte laulupeol. Foto: Mihkel Maripuu

Muutunud maailmas, turvalises Eesti nurgataguses sai eile õhtul ajalooks 12. noorte laulu- ja tantsupidu, kus Eesti olemise sümboli võtsid otsustavalt enda kätte tõesti noored dirigendid, heliloojad ja tantsijad. Eesti sai alla noored juured, nagu laulupeo idee autorid Rasmus Puur ja Veiko Tubin olid unistanud.

Need noored juured ilmutasid end sümfoonilise muusika suures joones, õrnades lastelauludes, kasvavates poistekoorides ja taastärkavates noormeestekoorides. Need noored juured eeldavad, et ümbritsev maailm ja väike Eesti jätkab rändu rahus ja rõõmus.

Need noored juured kinnitasid tantsuplatsil, et ka nemad on saanud aru Eesti sisemisest mõttest, mis algas ärkamisajal poolteist sajandit tagasi ja sai kinnitust veerand sajandit tagasi taasärkamises. Kindlalt, sunnita ja kirega luuakse oma elu ja maad – just nii, nagu sai teoks laupäeval Vabaduse väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles