Politseikoer hammustas teda rünnanud roolijoodikut (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoer tööl.
Politseikoer tööl. Foto: Sille Annuk

Pühapäeva, 2. juuli hommikul hammustas politseikoer õlast meest, kes oli teda jalaga löönud ja püüdnud näppe looma silma torgata.

Eile hommikul märkasid politseinikud Pärnus Papiniidu tänaval liikudes silmanähtavalt lubatust suurema kiirusega liikuvat sõiduautot Audi, mis otsustati kontrolliks peatada, teatas politsei. Sõidukit juhtis 40ndates mees, kellel ei olnud esitada juhtimisõigust tõendavat dokumenti, samuti ei öelnud ta politseinikele oma nime. Lisaks oli politseinikel alust arvata, et mees juhtis sõidukit ebakainena, mida ta ka ise tunnistas. Joobeseisundi tuvastamiseks ja menetlustoimingute teostamiseks toimetati mees jaoskonda.

 Jaoskonnas ei vastanud 40-aastane mees politseiametnike täiendavatele küsimustele, vaid käitus üleolevalt ning muutus üha agressiivsemaks, mistõttu tundsid politseinikud vahetut ohtu oma tervisele.  Olukorra rahustamiseks otsustati sõidukist tuua suukorvistatud teenistuskoer, keda ametnik hoidis rihma otsas.

 Koera nähes muutus mehe käitumine veelgi agressiivsemaks ning ta liikus ähvardavalt mitu korda looma suunas, mille peale suukorvistatud koer ta eemale tõukas. Tasakaalu tagasi saades lõi mees koera jalaga, proovis talle sõrmi silma panna ning väänas looma käppadest ja kaelast. Tundes ohtu nii koera kui ka ametnike enda tervisele, otsustati koer suukorvist vabastada. Teenistuskoer hammustas teda rünnanud meest vasaku käe õlavarrest, mille peale mees lõpuks ka taltus. Kohe kutsuti jaoskonda ka kiirabi, kes toimetas mehe haiglasse, kuhu ta esialgu ravile jäeti.

 Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees sõnas, et suukorvistatud koera kasutades anti mehele mitu korda võimalus rünnak lõpetada, kuid paraku otsustas mees kasutada üha jõulisemaid võtteid. «Politseikoera vastu astumine ja tema ründamine on otsene rünnak ka politseiametnike vastu ning sellises olukorras ootab koer vaid käsklust oma juhilt,» selgitas Peremees. «Politsei kasutab koera ründe peatamiseks äärmisel juhul ja vaid siis, kui muud vahendid ei ole toiminud, sest on teada, et selles lahingus jääb peale koer.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles