Kohtus võidu saavutanud kuubalane võib minna Soomele kalliks maksma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Tomas Sosa Sierra mullu augustis kohtus.
Luis Tomas Sosa Sierra mullu augustis kohtus. Foto: KALLE PARKKINEN/AFP/Scanpix

Turu apellatsioonikohus otsustas möödunud nädalal, et mullu Soomes vägistamise eest vangi mõistetud Kuuba kodanikust võrkpallur tuleb vabastada.

Vanglast vabanenud 22-aastane Luis Tomas Sosa Sierra, kelle Pirkanmaa ringkonnakohus mõistis mullu kolmeks ja pooleks aastaks vangi, nõuab nüüd Soome riigilt rohkem kui 350 000 euro suurust kahjutasu. Lisaks soovib Sierra nõuda kompensatsiooni, kuna ta kaotas intsidendi tõttu oma võrkpallurilepingu.

Mehe kinnitusel nägi ta küll soomlanna grupivägistamist ühes Tampere hotellis pealt, kuid ei osalenud vägistamises. Apellatsioonikohtu otsuse järgi pole tõendeid, et vabastatud mees kuulus vägistajate sekka

Lisaks vabastatud kuubalasele mõistis ringkonnakohus soomlanna grupivägistamise eest mullu vangi veel neli Kuuba võrkpallikoondise liiget. Kõigile neile määrati viieaastane vangistus, mida apellatsioonikohus otsustas vähendada.

Kõnealused kuubalased on 20ndates eluaastates ja osalesid mullu juulis Tamperes võrkpalli maailmaliiga mängudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles