Talendid koju: riigi uus luurekoordinaator tuleb USAst (11)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sirp
Indrek Sirp Foto: Toomas Tatar

Riigikantselei uueks julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektoriks saab Indrek Sirp, kes praegu on kaitsepoliitika nõunik ja kaitseministeeriumi esindaja Eesti saatkonnas Ameerika Ühendriikides.

Sirp alustab tööd 26. juulist, teatas riigikantselei.

Kaitseministeeriumis alustas Sirp 2001. aastal kahepoolsete suhete spetsialistina rahvusvahelise koostöö osakonnas. 2005-2008 töötas ta sama osakonna Balti koostöö büroo juhatajana, kus ta vastutas Balti Kaitsekolledži, Balti õhuseiresüsteemi, Balti pataljoni ning mitmete teiste Balti kaitsekoostööprojektide juhtimise eest Eestist.

Aastatel 2010-2013 oli Sirp rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja ning vastutas rahvusvahelise kaitsekoostöö planeerimise ja elluviimise eest ning oli ühtlasi Eesti esindaja NATO Kooperatiivse küberkaitse koostöö oivakeskuse juhtkomitees 2012-2013.

Aastatel 2013-2014 töötas Sirp majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis Rail Balticu Eesti projektijuhina.

Indrek Sirp on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo eriala ning tal on magistrikraad rahvusvahelises ajaloos ja poliitikas Genfi Rahvusvaheliste Suhete ja Arengukoostöö Instituudist.

Senine koordinatsioonidirektor Kristjan Prikk on 10. juulist kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler.

Riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibüroo nõustab peaministrit riigi julgeoleku ja riigikaitse küsimustes, korraldab valitsuse julgeolekukomisjoni tööd ning koordineerib riigi julgeoleku ja riigikaitse juhtimist.

Postimees on varem luurejuhi leidmise teemat kajastanud 14. juuni lehes Uus luurekoordinaator tuleb leida nädalatega.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles