Gazprom hakkab järgmisel aastal uue toruga Hiinasse gaasi tarnima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DONETSK, UKRAINE. MARCH 3, 2015. On the grounds of the Donetsk-1 gas distributing plant. Russia's Gazprom supplies about 11,6 million cubic metres of gas to Donbass per day. Valery Sharifulin/TASS
DONETSK, UKRAINE. MARCH 3, 2015. On the grounds of the Donetsk-1 gas distributing plant. Russia's Gazprom supplies about 11,6 million cubic metres of gas to Donbass per day. Valery Sharifulin/TASS Foto: Valery Sharifulin/TASS

Gazprom teatas teisipäeval, et sõlmis lepingu Hiina CNPC ja hakkab Hiinasse mööda gaasitoru Siberi Jõud gaasi tarnima 20. detsembrist 2019.

«Läbirääkimiste raames sõlmiti täna leping Gazpromi ja CNPC vahel, alustamaks gaasitarnet mööda gaasitoru Siberi Jõud,» ütles Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller.

«Gazprom, nagu ka meie Hiina partnerid, viivad projekti ellu rangelt graafikut järgides ja võin öelda, et lausa graafikust ees,» märkis Miller.

«Kui räägime ehituse mahust, mis on juba valminud, siis oleme lõpetanud 800 kilomeetri ehitamise ja keevitanud 1050 kilomeetrit, seega on meil 2019. aastaks veel ehitada 2156 kilomeetrit.»

Milleri sõnul jõuab Hiina gaasi nõudlus ekspertide hinnangul lähiaastatel 300 miljardi kuupmeetrini aastas.

Siberi Jõu gaasitoru suudaks tarnida 38 miljardit kuumpmeetrit gaasi aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles