Mini Cooperi omanik nõuab autole kukkunud puu tõttu Saaremaa muuseumilt hüvitist (6)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kuressaare piiskopilinnus, kus paikneb Saaremaa muuseumi püsiekspositsioon.
Pildil Kuressaare piiskopilinnus, kus paikneb Saaremaa muuseumi püsiekspositsioon. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Möödunud neljapäeval murdus Kuressaare lossihoovis tugeva tuule tõttu puu ja kukkus peale savikoja lähedusse pargitud punasele Mini Cooperile, mille omanik nõuab nüüd Saaremaa muuseumilt hüvitist, kirjutab Saarte Hääl.

Laupäeval saatis mahakandmisele mineva sõiduki omanik Sari Anneli Ruohonen Saaremaa muuseumile avalduse, milles selgitas, et auto oli pargitud savikoja lähedusse kauba transportimise eesmärgil. Ta märkis, et kukkunud puu tekitatud kahjude eest vastutab krundi omanik ja lisas hüvitisnõude summas 4800 eurot. 

Muuseum keeldus seda maksmast mitmetel põhjustel. Asedirektor Olavi Pesti tõi kirjas Ruohonenile välja, et kahjustada saanud auto oli lossihoovi sõitnud liikluseeskirju eirates. «Omamata selleks nõutavat eriluba ning pargitud selleks mitte ette nähtud kohta,» lisatakse kirjas.

Veel on Ruohonenile kirjutatud: «Pädev ei ole Teie väide, et auto oli pargitud kauba transportimise eesmärgil, sest see seisis savikojast 25 meetrit eemal ja seda pikemat aega. Ka ei ole Saaremaa muuseumil Teiega mingit töö- ega rendialast kokkulepet.» 

Saarte Häälele ütles Sari Anneli Ruohonen, et muuseumi vastusega ta rahule ei jää ja kavatseb konsulteerida advokaadiga. «Vaatan, mis tema ütleb, aga ma leian küll, et kinnistu omanik peaks kahju hüvitama,» nentis ta, et ei ole arborist ja ei oska seega hinnata, millal oksad kaela sadada võivad. Kaskokindlustust autol polnud, oli ainult liikluskindlustus. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles