Kuidas käis laulu- ja tantsupeo turvamine?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Eero Vabamägi

Noorte laulu- ja tantsupeo ajal oli näha tavapärasest enam politseinikke, kes koostöös korraldajate ning turvaettevõtetega piduliste turvalisuse tagasid.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul oli peoaladel kõigile mootorsõidukitele kehtestatud liikumispiirang. Sõidukitel, nende seas kaubaautodel, oli lubatud liikuda vaid harjutuspäevade õhtutel, kui alal ei olnud inimesi, kes proove tegid.

Seejuures pidi kõikidel alas liikuvatel sõidukitel olema luba, mida liiklusreguleerijad, turvatöötajad ja ka politseinikud eranditult kontrollisid. 

Muul ajal ei olnud sõidukitel lubatud alal liikuda ning turvatöötajad tegid politsei loal erandi vaid ühele kaubaautole, kes transportis lauljatele suppi.

Aava lisas, et peoaladel viidi igal hommikul läbi pommitehniline kontroll, mille käigus vaadati üle näiteks alale jäänud kotid, sõidukid ja prügikastid.

G4Si kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul kontrollisid turvamehed väravates, et inimestel ei oleks kaasas esemeid, mis sisekorraeeskirjaga olid keelatud. Füüsilist läbiotsimist siiski kõikidele ei tehtud, vaid turvatöötajad palusid inimestel oma asjad ette näidata ja küsisid ega neil klaastaarat, alkoholi või muid keelatud esemeid kaasas ei ole. 

Veepudelid oli lauluväljakul lubatud. Küll aga tuli Raja sõnul turvatöötajatel sageli külastajatele selgitada, et alkoholiga ja klaastaaraga laulupeole ei pääse. «Mõni külastaja oli kanget kraami pakkinud näiteks n-ö plaskusse ja sellisel juhul väravatest sisse ei lubatud,» sõnas Raja. 

Samuti ei lubatud väravatest sisse vihmavarju, rula või tõukerattaga, mille inimesed olid sageli kaasa võtnud. Rulad ja tõukerattad suunati rattaparklatesse.

Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit rõõmustas, et pidustused möödusid tõsisemate vahejuhtumiteta, kuid rikkumisi tuli siiski ette. Milliste probleemidega politseil tegeleda tuli, saab pikemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles