Anna minna, zett!

Mare Rossmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

“Mina lõpetasin keskkooli 60 aastat tagasi. Ma ei mäleta, millest lõpuaktusel räägiti. Ma ei mäleta isegi seda, millest mina oma lõpukõnes rääkisin.”

Zettideks nimetatakse noori, kes on sündinud pärast 1996. aastat. Tänavu lõpetasid nad gümnaasiumi ja nendel on kõik alles ees. Mõnda hetke ja mõnda tunnet elus on sõnades võimatu kirjeldada. Kooli lõpetamine on üks neist sündmustest. Mina lõpetasin keskkooli 60 aastat tagasi. Ma ei mäleta, millest lõpuaktusel räägiti. Ma ei mäleta isegi seda, millest mina oma lõpukõnes rääkisin. 

Aga tunne on minus alles. Kõik, mis tuttav, libises üle põranda aulauksest välja. Õpetajad ja klassikaaslased, kõik need lõputud kontrolltööd ja klassi ees vastamised, koolipeod ja hommikune sussikontroll kooliuksel, klassiõhtud ja neljapäeval, kui oli kalapäev, sööklast üle koolimaja leviv tursapraadimise lõhn. Mis ootab mind aulaukse taga, seda ma veel ei teadnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles