Zukerman: Oti saated tegid revolutsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telemees Urmas Ott.
Telemees Urmas Ott. Foto: Peeter Langovits

Pervõi Baltiiski Kanali teleajakirjanik Aleksander Zukermani sõnul on noorematel inimestel võib-olla raske mõista, aga just Urmas Ott oli see, kes muutis kardinaalselt nõukogude ajal kehtinud intervjuureegleid.


«Mulle tundub, et nooremal põlvkonnal on praegu raske mõista, mida tähendas Urmas Oti teletöö neil kaugetel aegadel,» ütles Zukerman venekeelsele Postimees.ee'le.

Ajakirjaniku sõnul võivad paljud Eesti ja Venemaa teletegijad nimetada Otti oma õpetajaks, vähemalt intervjuužanris.

«Ta sõna otseses mõttes murdis läbi nõukogude ajal kehtinud intervjuureeglitest ja hakkas esitama küsimusi, mis tol ajal tundusid revolutsioonilised,» ütles Zukerman.

Ott tõi telemehe sõnul telesse julguse küsida selliseid asju, mille küsimist varem peeti ebaviisakaks, näiteks küsimusi isikliku elu, sõiduautode, laste-naiste ja lahututuste kohta. «Ja intervjueeritavad muutusid äkki vahetuteks ja avasid ootamatuid külgi,» lisas Zukerman.

Ajakirjaniku sõnul võivad Oti tolleaegsed intervjuud tunduda nüüd, kui kõik on lubatud ja võimalik, naiivsed.

«Kuid minu arvates on seejuures vaja mõista, et Urmas Ott oli terve epohh televisiooni arengus, kusjuures ma räägin Nõukogude Liidu televisioonist,» toonitas telemees.

«Ma arvan, et tema olulisust, nagu tavaliselt, mõistetakse alles hiljem. Pärast seda, kui teda enam pole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles