Fotod ja video: maastur rammis Tallinnas kortermaja, viga sai kaks inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lilleküla staadioni juures asuva kortermaja juures juhtus neljapäeva õhtul õnnetus, kus maastur sõitis otsa kortermajale. Viga sai kaks inimest.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppeli sõnul sai päästeamet Tallinnas aadressil Kotka 10 juhtunud õnnetusest teate kell 20.49. Koppel täpsustas, et maastur sõitis majja sisse. Avarii sulges majaukse ja juhtunuga tegelevad edasi politseinikud, lisas ta.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul sai õnnetuses viga kaks autos viibinud inimest, juht ja kaasreisija. Kiirabi viis nad Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. 

Politsei hommikuinfo kohaselt puudus Saabi juhtinud 53-aastasel naisel vastava kategooria juhtimisõigus. Juht kaotas vasakpööret sooritades sõiduki üle kontrolli, sõitis otsa liiklusmärgipostile ja seejärel kortermaja trepikotta. Tema kaassõitjaks oli 43-aastane mees.

Kortermaja uks. Foto: PM
Kortermaja uks. Foto: PM Foto: Piret Lakson

Kortermaja esimese korruse elanik ütles vahetult pärast liiklusõnnetust Postimehele, et rääkis parajasti aknal telefoniga, kui auto suurel kiirusel otsejoones vastu trepikoja ust sõitis. 

«Käis kõva pauk,» märkis naine, kes läks maja tagant alt keldri kaudu asja uurima. «Auto tuli suure kiirusega otse mööda neid punaseid jooni, mis maas on, ja tundus, et ei pidurdanud üldse.» 

Ta lisas, et naisjuhi aitasid autost välja kiirabitöötajad, kuid teadvuseta ta ei olnud.

Majaelanikud Elmo, Katariina ja Nelli. Foto: PM
Majaelanikud Elmo, Katariina ja Nelli. Foto: PM Foto: Majaelanikud Nelli, Katariina ja Elmo

«Õudne kummivilin hakkas, järsku käis mürts, kõik asjad köögis lendasid,» lisas Katariina, kes elab samuti kortermaja esimesel korrusel.

Elanikud arutasid maja ees, kas juhti võis tabada terviserike.

Kohapeal oli ka noor naine, kelle sõnul sõitis maastur varem otsa tema Škodale, mis oli pargitud Kotka 10 kortermajast umbes kilomeetri kaugusele Tedre tänavale. «Olin parajasti majas sees, kui kuulsin suurt pauku, esialgu arvasin, et puu murdus,» ütles ta. 

Maja ette pargitud auto vasak külg oli üleni kriimuline ja see tuleb üle värvida. Kohal käis ka politsei, juhtunuga tegeleb edasi kindlustus. 

Auto Tedre tänaval, millele maastur oli varem otsa sõitnud. Foto: PM
Auto Tedre tänaval, millele maastur oli varem otsa sõitnud. Foto: PM Foto: Piret Lakson

«Meil on legendaarne maja,» sõnas Elmo, korteriühistu juhatuse liige, kes on majas elanud veerandsada aastat. «1995. aastal pandi kõrvaltrepikojas pomm plahvatama, nii et uksed lendasid bussipeatusesse. 2012. aastal puges varas keldrisse ja pani selle põlema, viskas küünla tühja keldriboksi paberite sisse.» 

Korteriühistu juhatuse esimees Nelli lisas, et nende majas on nii palju asju juhtunud, et teda ei üllata enam miski. Näiteks aastavahetusel vastu 2015. aastat lendas rakett kortermaja neljanda korruse aknasse.

Kui puksiir kella 21.30 paiku maasturi minema viis, lahkus enamik inimesi maja eest, kuid Elmo, Katariina ja Nelli jäid veel harjaga trepikoja esist pühkima ja maast autoosi kokku korjama. «Alles eelmisel aastal tehti siin kõik korda, aga õnneks on maja täiesti kindlustatud,» märkis Elmo.

Puksiir toimetas viga saanud masina sündmuskohalt minema. Foto: PM
Puksiir toimetas viga saanud masina sündmuskohalt minema. Foto: PM Foto: Pm
Elmo aitab ühistu esinaisel trepikoja esist koristada. Foto: PM
Elmo aitab ühistu esinaisel trepikoja esist koristada. Foto: PM Foto: Pm

Reedel hakkavad elanikud kohe asju ajama, et trepikoda võimalikult ruttu korda saada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles