IRLi Tallinna linnapea kandidaat on Raivo Aeg

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohalikel valimistel on Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kandidaat Tallinna linnapea kohale IRLi Saaremaa piirkonna juhatusse kuuluv riigikogulane Raivo Aeg (55).

IRLi juhatus kogunes eile õhtul Tallinna kesklinnas asuvasse Baieri keldrisse, et otsustada linnapeakandidaat, kuid kandidaadi nimi taheti avalikustada alles tänahommikusel pressikonverentsil Patarei vanglas.

«Minult on viimastel päevadel küsitud, kas ma olen Tallinna linnapea kandidaat või ei ole. Ma ei ole saanud selle vastata, sest tegelik otsus sündis eile õhtul,» ütles pressiürituse alguses kõnepulti astunud Aeg.

Tema sõnul toimus eile õhtul sisuline diskussioon, kus arutati erinevate kandidaatide ja nende omaduste üle ning selle tulemusena sündis konsensuslik otsus esitada linnapea kandidaadiks just tema.

Aeg juhtis oma kõnes tähelepanu Tallinna linnajuhtimises lokkavale korruptsioonile, avaldades lootust, et ehk õnnestub juba loetud aastate pärast Keskerakonna ainuvõim Tallinnas murda.

Tema selgitusel ei ole linnavalitsuse poliitiline juhtkond kaugenenud oma tegudes ja mõtetes korruptsioonist, vaid on endiselt korruptsioonialdis. «IRLi põhiline eesmärk on muuta asjaajamine linnavalitsuses läbipaistvaks ja korruptsioonivabaks.»

Samuti juhtis ta tähelepanu, et korruptsioon tuleb tegelikult kõigi linnakodanike taskust ning veel neli aastat tagasi läks see linnakodanikule maksma tuhat eurot aastas, nüüd ilmselt veelgi rohkem. 

Aeg lisas veel, et Keskerakonnas toimuv on Eestile julgeolekuohuks. «Kui me näeme, milliseid sõnumeid kannab europarlamendi saadik Yana Toom maailmale, kui ta seab kahtluse alla eesti keele säilimise ja tituleerib selle väljasurevaks keeleks, siis mulle isiklikult teeb see valu,» märkis ta, et need on olulised tegevused, millele tuleb väga jõuliselt reageerida ja anda tugev sõnum, et IRL sellist käitumist ei soovi.

ERR kirjutas teisipäeval mitmele allikale tuginedes, et IRLi linnapeakandidaadiks saab Raivo Aeg. Aeg ise ütles teisipäeval ERRi raadiouudistele, et ei saa seda kinnitada ega ümber lükata, sest veel ei ole toimunud piirkonna juhatuse koosolekut, kus otsus tehakse. Hiljem kinnitas ta aga Meie Maale, et kandideerib Tallinna linnapeaks. Aegi sõnul tehti talle ettepanek mõned nädalad tagasi.

Raivo Aeg oli 2005–2008 politseipeadirektor ning 2008–2013 kaitsepolitsei peadirektor. 2014. aasta oktoobris teatas IRL, et Aeg astub nende erakonda ja kandideerib riigikokku. 2015. aasta riigikogu valimistel osutus ta 2001 häälega valituks.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles