Toomas Kirss: Urmasega muutus Eesti telemaastik värviliseks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Valitud meeleolud» salvestus 2002. aastal. Urmas Ott on intervjueerimas Märt Raski. Tagaplaanil saate lavastaja Toomas Kirss.
Saate «Valitud meeleolud» salvestus 2002. aastal. Urmas Ott on intervjueerimas Märt Raski. Tagaplaanil saate lavastaja Toomas Kirss. Foto: Toomas Huik.

Ilma Urmaseta oli Eesti telemaastik must-valge – kui tema tuli, sai telemaastik värvitelevisiooniks, iseloomustas Urmas Otti temaga aastaid koos töötanud režissöör-lavastaja Toomas Kirss.

«Nii kahju kui see ka ei ole – oli ainult üks staar ja see oli Urmas Ott. Kui vaadata, kuidas ta tööd tegi ja milline anne tal oli, on see väikese rahva jaoks enneolematu asi,» rääkis Kirss.

Tema sõnul oli Ott intervjueerijana ainulaadne. «Paljud üritavad teda matkida, aga see ei ole võimalik – Rolling Stones on Rolling Stones.»

Kolleegina hindas Kirss Otti väga. Telestaaril oli alati kõik läbi mõeldud, esimese asjana oli ta tihtipeale paika pannud muusika. Kui Otil seoses saatega hea idee tekkis, andis ta sellest kohe ka Kirsile teada.

«Ükskord ta helistas mulle öösel kell 1 ja ütles – «Tom, «Carte Blanche» on saate peakiri»,» rääkis Kirss. Nii saigi ETV saade omale pealkirja.

Suhtlust Otiga iseloomustasid ka mitmetunnised telefonikõned. Kirss pidas Otti üldse väga eriliseks inimeseks

«Kohutavalt soe inimene. Tema huumor oli omamoodi, ta ütles teistmoodi kui teised. Ainulaadne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles