Venemaal lubatakse lapsed äri ajama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: Tairo Lutter

Riigiduumasse jõuab peagi seaduse-eelnõu, mis lubab 14aastastel lastel ennast registreerida üksikiskust ettevõtjana, teatas Venemaa valitsuse häälekandja Rossiskaja Gazeta.

„Soovin juhtida tähelepanu sellele seaduse-eelnõule, mille valmistas ette valitsus. See asub praegu arulemisel ja puudutab endale ise tööd andvaid kodanikke,“ vahendas ajaleht Riigiduuma töökomitee esimehe Jaroslav Nilovi sõnu. „Määratletakse see staatus ja määratletakse vanus – 16 aastat. Meie Venemaa Liberaaldemokraatlikust Parteist arvame, et vanuseks tuleks määrata 14 aastat.“

Nilovi sõnul lubab Venemaa töökoodeks 14aastastel juba praegu tööle minna tingimusel, et see ei kahjusta õpinguid ja tervist.

Kõrgema majanduskooli sotsiaalprogrammide analüüsikeskuse juhataja Sergei Smirnovi sõnul võib ettevõtluse lubamisega lastele nõustuda, kuid see toob kaasa paljude seaduste muutmise ja tõenäoliselt ka põhiseaduse muutmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles