Aeg: mupo tuleb reformida korrakaitseüksuseks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL tegi Patarei vanglas teatavaks, et erakonna linnapeakandidaat on Raivo Aeg
IRL tegi Patarei vanglas teatavaks, et erakonna linnapeakandidaat on Raivo Aeg Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaat Raivo Aeg peab vajalikuks munitsipaapolitsei (mupo) likvideerida ning luua selle baasil Tallinna korrakaitseüksus.

Munitsipaalpolitsei kui selline tuleb likvideerida ja luua vastavalt linnavalitsuse juurde korrakaitseüksus, mis avaliku korra järelevalvega tegeleb, ütles Aeg reedel BNSile.

«Munitsipaalpolitseid sellisel kujul küll vaja ei ole,» lisas Aeg. «Ega see ju ei ole ka mingi politsei. See on lihtsalt sõnademäng. Tegemist on korrakaitseüksusega ja nii tulebki asju nimetada ja sellesse suhtuda,» rõhutas Aeg, kes reedel IRLi linnapeakandidaadiks nimetati.

«Munitsipaalpolitseid, millel pole ka õiget seaduslikku tagatist, mis annaks talle politseilised funktsioonid, seda ju pole. Tegemist on korrakaitseüksusega,» selgitas Aeg.

Aeg oli aastatel 2005–2008 politseipeadirektor ning 2008–2013 kaitsepolitsei peadirektor.

2014. aastal astus Aeg IRLi, kandideeris riigikogu valimistel Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal ning osutus 2001 häälega valituks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles