Kolleegid telemajast meenutasid Otti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott
Urmas Ott Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kauaaegsed kolleegid telemajast Reet Oja, Marite Kallasmaa ja Enn Eesmaa meenutasid lahkunud Urmas Otti.

Kauaaegne telekolleeg Reet Oja uskus oma sõnul veel kahe kuu eest, et Urmas Ott saab peagi terveks ja naaseb teleekraanile.

«Olime viimast korda koos augustikuus Kumus - kultuuritöötajate auks korraldatud presidendi vastuvõtul,» meenutas Oja. «Seal oli ta endiselt vaimukas ja ma uskusin, et ta saab terveks ning naaseb ekraanile, aga...»

Oja Olime Urmas Otiga üle kolmekümne aasta tuttavad.

Üle 30 aasta Otti tundnud Oja kohtus tulevase tippajakirjanikuga 1976. aastal ETV kõrgematel telekursustel.

«Urmas oli juba tookord suur ja särav isiksus, kes teadis, mida ta tahtis. Kui ta ETV kohvikusse astus, täitus kohvik tema rõkkavate vaimukustega,» meenutas Oja.

«Me vaidlesime temaga meeletult ja tegelikult olen neid vaidlusi alati nautinud, sest ta oli terav oma väljendustes ja terane tähelepanekutes.»

Reet Oja sõnul võis Ott olla äärmiselt irooniline ega talunud klišeesid, nagu ei talunud paljud teda.

«Ta oli eriline inimene. Mul on väga hinge peal, et ta pidi omal ajal Eesti Televisioonist lahkuma.»

Kui Urmas Otil oli vaja oma seisukohti kaitsta, oli ta Oja sõnul otsustav ja hinnanguid andes ei hoidnud oma briljantset väljendusoskust tagasi.

ETV eetrinõustaja ja endise diktori Marite Kallasma jaoks oli Urmas Ott staar selle sõna õiges tähenduses, vahendas ERR Uudised.

Kallasma sõnul oli Ott talle väga hea kolleeg oma plusside ja miinustega. Nad mõlemad alustasid ETVs enam-vähem samal ajal ning tegid tihedat koostööd.

Ta lisas, et Oti lahkumine on šokk, millest ei toibu niipea.

«Urmas Ott oli staar selle sõna õiges tähenduses ja minu arvates ei olnud enne teda meil ühtki sellist inimest,» ütles Kallasma.

Endine kolleeg telemajast ja praegune riigikogu liige Enn Eesmaa meenutab, et Jüri Järvet ütles talle omal ajal, et kõike peale sarmi on võimalik õppida.

Eesmaa tõdes, et tekst võib olla sama, kuid ühte kuulatakse hoopis pinnapealsemalt kui teist ning lisas, et Urmas Otil oli olemas see miski, mis pani kuulama.

Telekaamera ja eeter näitab Eesmaa sõnul kohe ära, kellega on tegemist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles