Hamburgi sündmused ajasid sakslased raevu (1)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segi pekstud Budnikowsky apteek Hamburgis protestide tulipunktis Schanzenviertelis.
Segi pekstud Budnikowsky apteek Hamburgis protestide tulipunktis Schanzenviertelis. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Saksamaal Hamburgis toimunud maailma juhtivate tööstusriikide G20 tippkohtumisel sai mitu päeva väldanud protestide ajal viga ligi 500 politseinikku. Eile öösel, mil üritus oli juba lõppenud, jätkusid linnas meeleavaldused.

Möödunud nädala reedel ja laupäeval toimunud tippkohtumisele oli turvalisust tagama toodud ligi 20 000 politseinikku, kes üritasid paarisadat agressiivset kapitalismivastast  meeleavaldajat kontrolli alla saada. Kümnete tuhandete rahumeelsete protestijate hulgas moodustasid märatsejad vaid väikese osa, kuid nad pälvisid autosid süüdates, aknaid lõhkudes ja Molotovi kokteile loopides enim tähelepanu.

«Need on väga segased ajad,» teatas eilsel pressikonverentsil Hamburgi sotsist meer Olaf Scholz. «Paljud on ehmunud ning seda olen ka mina,» tunnistas Scholz, kes kiitis siiski politsei kangelaslikku tööd. Tagantjärele on palju kriitikat pälvinud Scholzi enesekindel veendumus G20 kohtumise eel, sest ta kinnitas korduvalt, et Hamburg on korraldanud palju suurüritusi ning elanikud peaaegu ei märkagi tippkohtumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles