Piltuudis: Iraak tähistas Mosuli linnas võitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi väed eile Mosulis kätte saadud  Islamiriigi (ISIS) lipuga.
Iraagi väed eile Mosulis kätte saadud Islamiriigi (ISIS) lipuga. Foto: ALAA AL-MARJANI/REUTERS

Iraagi peaminister Haider al-Abadi kuulutas eile Mosuli linna vabastatuks, kuigi linnas on kuulda õhulööke ja tulistamist. Paremal pildi on näha juubeldavaid Iraagi vägesid, vasakul eilset üldvaadet Mosuli ajaloolisele osale.

Abadi saabus vabastatud Mosuli linna ning õnnitles kangelaslikke võitlejaid ja Iraagi rahvast selle suure võidu puhul, kirjutas tema kantselei avalduses. Peaministri ametlikule Twitteri lehele riputati pilt, milles on näha Mosulis viibivat Abadit eriüksuslaste mustas mundris.

Äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) hõivas Iraagi suuruselt teise linna Mosuli 2014. aasta suvel mõne päevaga. Iraagi üksused asusid seda tagasi vallutama mullu oktoobris. Esmalt vallutati Mosuli ümberkaudsed alad ning seejärel tungiti linna idaossa. Pärast idaosa vallutamist liiguti edasi lääneossa, kus leidsid aset rängimad relvakokkupõrked.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles