Hamburgis koristati meeleavaldustest jäänud rämpsu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elanikud märulist jäänud sodi koristamas.
Elanikud märulist jäänud sodi koristamas. Foto: Maxim Sergienko/imago/PHOTOMAX

Saksamaal koristasid pühapäeval tuhanded Hamburgi linnaelanikud vägivaldsetest meeleavaldustest maha jäänud rämpsu, teatasid kohalik meedia ja politsei.

Politsei andmetel osales koristustöödel mitmeid tuhandeid inimesi.

Algatus tehti suhtlusvõrgustikus Facebook 22-aastase Rebecca Lunderupi poolt. Naine oli üllatunud, et nii suur hulk inimesi soovis osaleda.

Inimesed pesid majaseinu, korjasid prahti ja klaasikilde ning paigutasid tagasi lahtikangutatud tänavakive.

Üks kohalik ehituspood varustas osalejaid luudade, ämbrite, prügikottide ja muu vajalikuga.

"See on Hamburg. Ka neid pilte peab levitama kõikjal maailmas," ütles koristustöödel osalenud Hardy ajalehele Hamburger Abendblatt.

Hamburgi linnavõimud teatasid, et need elanikud, kelle autod protestijate süül tuleroaks langes, saavad kuu aega tasuta ühistranspordiga sõita. Väljaande Spiegel info järgi pandi põlema umbes sada autot.

G20 tippkohtumist võõrustanud Hamburgis sai alates neljapäevast kokkupõrgetes meeleavaldajatega viga pea 500 politseinikku, teatas pühapäeval linna politseiülem.

Tippkohtumine toimus reedest laupäevani, kuid vägivald puhkes kohtumise eel ja jätkus ka pärast lõppu.

Hamburgi politseiülem Hartmut Dudde ütles pühapäeval, et alates neljapäevast on kokkupõrgetes meeleavaldajatega viga saanud 476 politseinikku ja kinni peetud 186 inimest. Vigastatud meeleavaldajate täpne arv pole teada.

Üritust turvas üle 20 000 politseiniku.

Dudde tunnistas, et kuigi tippkohtumiseks valmistuti 18 kuud, tuli vägivalla ulatus julgeolekujõududele "üllatusena".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles