Viimane võimalus hääletada: kas Kelly Sildaru võidab USAs maineka auhinna?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis Aspeni X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali!
Kelly Sildaru võitis Aspeni X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali! Foto: Eric Lars Bakke / ESPN Images

Sel nädalal antakse USAs välja taas mainekaid spordiauhindu, kui jagamisele lähevad alates 1993. aastast välja antavad ESPY auhinnad. Parima naisekstreemsportlase kategoorias on üheks kandidaadiks ka Kelly Sildaru.

Parima naissportlase kategoorias on neli kandidaati. Lisaks tänavu Aspeni X-mängudel pargisõidus kuldmedali võitnud Sildarule on nimekirjas veel lumelaudur Anna Gassner, rulataja Lacey Baker ning surfar Tyler Wright.

Gassner võitis sel aastal samuti X-mängudel pargisõidus kuldmedali, kuid seda lumelauaga ja Lillehammeri X-mängudel. Lisaks võitis ta hõbemedali Aspeni X-mängudel Big Airi hüpetes ja Lillehammeris pronksi samuti Big Airi hüpetes. Big Airi hüpetes krooniti ta ka maailmameistriks.

Bakerit peetakse oma alal naiste seas tõeliseks pioneeriks, kes on viinud ala uutesse kõrgustesse. Lisaks saavutas ta esikoha professionaalsete rulatajate võistlussarjas Street League Skateboarding.

Wright võitis eelmisel aastal aga ülemaailmse surfiliiga ning on liidrikohal ka sel hooajal.

Sildarul on lisaks Aspeni kuldmedalile ette näidata hõbemedal Aspenist Big Airi hüpetest ja sama karva autasu ka Lillehammeri Big Airi hüpetest. Täiskasvanute tiitlivõistlustel ta lõppenud hooajal veel osaleda ei saanud ning nii noppis ta kaks juunioride MM-tiitlit.

1993. aastal telekanali ESPN poolt loodud auhindu annab alates 2015. aastast välja telekanal ABC. Tänavused võitjad selguvad 12. juulil Los Angeleses Microsoft Theater’is. Seekordseks õhtujuhiks on viiel korral ameerika jalgpalliliiga NFLi kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Peyton Manning.

Auhinnagalast näebki ülekannet ABC vahendusel. Ülekanne algab Los Angeleses 12. juulil kohaliku aja järgi kell 20.00. Eesti aja järgi teeb see 13. juuli hommikul kell 6.00.

Kokku on auhinnatseremoonial 33 erinevat kategooriat. Lisaks jagatakse välja veel teadmata hulk eriauhindu.

ESPY auhinnagaladel on läbi aegade kõige edukamaks sportlaseks olnud golfilegend Tiger Woods, kes on võitnud aastate jooksul koguni 21 auhinda.

Oma lemmikute poolt saavad hääletada ka kõik fännid. Parima naisekstreemsportlase kategoorias saab hääli anda siin.

Vaata kõiki kategooriaid ja nominente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles