Video: Putin G20 kohtumisel Trumpile: kas ajakirjanikud solvavad sind? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin
Donald Trump ja Vladimir Putin Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Saksamaal Hamburgis toimus 7. – 8. juulini G20 (The Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors  -Kahekümne Rahandusministri ja Keskpangajuhi Grupi) tippkohtumine, kus kohtusid tööstusriikide ja areneva majandusega riikide liidrid ning majandus- ja pangandustegelased.

Üks oodatumaid kohtumisi oli USA presidendi Donald Trumpi ja Vene presidendi Vladimir Putini vahel, edastab The Independent.

Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Michael Klimentyev/Sputnik/Scanpix

Putin ja Trump istusid koos oma riikide välisministrite Sergei Lavrovi ja Rex Tillersoni ning tõlkidega ajakirjanike ees ning kohal olnud meedia teatel näitas Putin sündmuse lõpul käega ajakirjanike poole ja küsis Trumpilt, et ajakirjanikud solvavad teda.

«Jah nemad, sul on ajakirjanike suhtes õigus,» vastas Trump.

Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Michael Klimentyev/Sputnik/Scanpix

Kohalolnud meedia esindajate arvates viitas Putin oma küsimusega Trumpi varasematele kaebustele, et meedia ei salli teda.

Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Scanpix
Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix
Vladimir Putini ja Donald Trumpi käepigistus
Vladimir Putini ja Donald Trumpi käepigistus Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Scanpix

Trump on mitmel korral sõnanud, et ajakirjanikud ei saa temast aru, levitades tema kohta libauudiseid ja olles selge mõistusega ameeriklaste vaenlased.

Venemaa president viitas oma küsimusega USA presidendi probleemidele ajakirjanikega, samas ei ole Venemaa ajakirjanike elu just kõige kergem, sest nende sõnavabadust piiratakse. Ametlikel andmetel on Venemaal alates 1993. aastast hukknud tapmiste, mõrvade või kummaliste asjaolude tõttu 60 ajakirjanikku. Hukkunute seas on enim uurivaid ajakiranikke, kes on paljastanud riigivõimuga seotud skandaale.

Trump ründas mõni aeg tagasi  kanali MSNBC hommikusaate juhte Joe Scaborough’t ja Mika Brzezinskit, nimetades naissaatejuhti Twitteris hullumeelseks idioodiks. Trumpi sõnul lasi Brzezinski endale aasta alguses teha näokohendamist, mille tõttu ta nägi välja tursunud ja ebameeldiv ning ta nahapooridest immitses verd.

Joe Scarborough ja Mika Brzezinski(vasakul)
Joe Scarborough ja Mika Brzezinski(vasakul) Foto: MICHAEL NAGLE/NYT/Scanpix

Valge Maja pressiteenistuse teatel loobib USA meedia Trumpi suunal solvanguid, seega on presidendil õiguas «vastata tulele tulega».

Ameeriklastest meedia-ja poliitikaekspertide sõnul jätab Trump meedia materdamisega nii endast kui USAst väga halva mulje.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles