Olavi Pihlamägi: Otile mantlipärijat ei ole

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Pihlamägi
Olavi Pihlamägi Foto: Peeter Langovits

Urmas Otiga ülikooliõpingute ajal tuttavaks saanud ning hiljem raadiomaastikul koos töötanud Olavi Pihlamägi ei usu, et Urmas Otile sirguks niipea uus mantlipärija.

«Ma mäletan ühte hästi elurõõmsat heleda peaga Otepää poissi, kes oli alles tulnud Tallinnasse õppima pedagoogilisse instituuti ja paraku eriala oli meil sama. Ta oli hästi uudishimulik, ta tahtis teada, kuidas need asjad toimuvad, miks ühte või teist asja tehakse just nii, nagu ta eetris kõlas,» vahendas ERR Uudised Pihlamägi sõnu Vikerraadiole.

«Tema töö Eesti ajakirjanduspõllul on olnud mõõtmatult võimas - tuhanded intervjuud ja mitte ainult Eesti inimestega vaid põhiliselt küll Nõukogude Liidu kultuuritippudega, mis on igati hindamatu pärand. Ta oli ka inimene, kes oskas seda säilitada, sest vähe on ajakirjanikke, kes on oma intervjuusid suutnud ka raamatutena välja anda,» rääkis ta.

«Kui ma praegu vaatan eesti ajakirjandusmaastikut, siis ma vastan päris kindlasti, et Urmasele ei ole mantlipärijat sirgumas, ma julgeks teda võrrelda Valdo Pandiga. Võibolla Urmas siiski jääb ainsaks säravaks ja väga kuulsaks, üle terve Nõukogude Liidu kuulsust saavutanud ajakirjanikuks ning mul on tõeliselt kahju, et see inimene nõnda ülekohtuselt vara meie seast lahkus,» ütles Pihlamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles