Laupäevases traagilises avariis hukkus kolme lapse ema (4)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevane liiklusõnnetus Saaremaal võttis kolme lapse ema.
Laupäevane liiklusõnnetus Saaremaal võttis kolme lapse ema. Foto: Lääne prefektuur

Kahe auto kokkupõrke tagajärjel kaotas laupäeval elu kolme lapse ema ja kogukonna poolt armastatud Liili Ader, 2008. aastal aasta ema tiitliga pärjatud raamatukogutöötaja, kirjutab Saarte Hääl.

«Pauk oli meeletu – plastik ja killud, mis õhku paiskusid, katsid korraga terve ristmiku,» rääkis Einar Tinarist, kes õnnetuse hetkel läheduses viibis. «Olime napilt Aste alevikust välja jõudnud, kui äkki meie ees oleval Kaarma ristmikul sõitis täiskiirusel liikuv Audi küljelt sisse peateel liikunud Opelile,» lisas ta. Hetkega lendas Opel teelt välja ja jäi 20-30 meetri kaugusele kraavi külili asendisse pidama.

Esimesena märkas appi tõtanud Einar Tinarist autos ainult meest, seejärel ka poissi. Koos teise pealtnägijaga prooviti auto uks avada, kuid õnnetuse tagajärjel oli see nii raskelt deformeerunud, et poiss tuli päästa läbi pagasiruumi.

Seejärel nähti autos veel üht inimest, kes poisi sõnul oli tema ema. «Temani me aga ei ulatunud, sest terve auto oli tema ümber kõvasti kokku pressitud,» märkis Tinarist. Kohale jõudnud päästjad võtsid tegutsemise üle, ent naist päästa ei õnnestunud.

Traagiliste sündmuste tagajärjel kaotas elu 2008. aastal Saaremaa aasta emaks valitud kolme lapse ema Liili Ader, kes oli aktiivne kogukonna liige ja töötas Mustjala raamatukogu juhatajana. Lisaks toimetas ta naiskodukaitsjate ja kodutütarde ridades. Oma nakatava tahtejõu ja energilisuse tõttu on teda nimetatud ka oma koduküla Võhma hingeks, sest naisel oli pea alati roll ürituste korraldamisel ning alatasa kandis ta hoolt külaelu elavdamise eest.

Laupäeval põrkasid Kuressaare-Võhma-Panga maantee 10. kilomeetril kokku kaks sõiduautot. Esialgsetel andmetel ei märganud Audi juht Kaarma ristmikule jõudes sealset stoppmärki ning sõitis ette peateel liikunud Opelile. Politseinike sõnul olid õnnetuspaigas tee- ja ilmastikuolud head. Loe lisaks: Saaremaal hukkus liiklusõnnetuses 50-aastane naine

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles