Nutikõlar kutsus peretüli ajal omatahtsi politsei

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikõlar. Foto on illustratiivne.
Nutikõlar. Foto on illustratiivne. Foto: The Daily Mail

Nutikõlar päästis naise vägivaldse elukaaslase käest, kui tegi ilma otsese palumiseta kõne hädaabikeskusesse.

New Mexico politsei teatel sekkus nutikõlar hiljuti kodus aset leidnud peretülisse ning valis sealse hädaabinumbri 911, vahendab Engadget. Seda seepärast, et oma elukaaslast relvaga ähvardanud Eduardo Barros küsis naiselt, kas ta helistas politseisse. Nutikõlar registreeris selle küsimuse aga käsklusena politseisse helistada. Toru võtnud päästekorraldaja kuulis seepeale tüli pealt ning saatiski kohapeale nii politseinikud kui ka läbirääkijad.

Barrose elukaaslane sai sõneluse käigus kergemaid vigastusi, kuid politseinikud tõdesid, et asi võinuks palju hullemini lõppeda. Kohalik politseinik Manuel Gonzales märkis, et kõlarile edastatud käsklus aitas naise ja ka tema väikese tütre elu päästa.

See õnneliku lõpuga juhtum siiski ei tähenda, et politsei säärastesse nutiseadmetesse alati väga sõbralikult suhtuks. Lisaks pääsemisjuhtumitele on nimelt ette tulnud ka olukordi, mil nutikõlar kutsub politsei vastava käskluse peale mõnes telesaates. Sellisena on see aga politseiressursi raiskamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles