Sundliidetavad vallad on otsustanud ette võtta kohtutee

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme vallavanema Aivar Aleksejevi sõnul esitas vald valitsusele 22 lehekülje pikkuse põhjenduse selle kohta, miks Ülenurme peaks jätkama iseseisvana.
Ülenurme vallavanema Aivar Aleksejevi sõnul esitas vald valitsusele 22 lehekülje pikkuse põhjenduse selle kohta, miks Ülenurme peaks jätkama iseseisvana. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal tegi valitsus ära veel viimased sundliitmise otsused, mille järgi peaks ligi 2500 elanikuga Kambja ja üle 7600 elanikuga Ülenurme vald saama üheks suureks Kambja vallaks. Plaan pole siiski kummalegi vallale meeltmööda.

Esiteks täidab Ülenurme vald haldusreformi seaduses nõutud 5000 elaniku kriteeriumi. Teiseks soovib Kambja vald jätkata iseseisvana, rõhutades valitsuse tehtud Loksa linna erandit, viimases elab umbes sama palju elanikke kui praeguses Kambja vallas.

«See on valitsusepoolne seisukoht, millega meie (Kambja ja Ülenurme vald – toim) nõus ei ole ja me pöördume ühisavaldusega Tallinna halduskohtusse,» märkis Kambja vallavanem Ivar Tedrema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles