President Kaljulaid sõidab töövisiidile New Yorki

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Kersti Kaljulaid sõidab täna töövisiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus kohtub ÜRO peasekretäri Antonio Guterres’ga ning osaleb patroonina Eesti ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks kandideerimise kampaania avaüritusel New Yorgi Eesti Majas. 

Neljapäeval ja reedel kohtub riigipea UNICEFi tegevjuhi Anthony Lake’ga, ÜRO asepeasekretäriga inimõiguste küsimustes Andrew Gilmouriga, ÜRO arenguprogrammi administraatori Achim Steineriga  ning frankofoonia riikide suursaadikutega.

Samuti peab ta International Peace Institute’is avaliku ettekande teemal «How small states can maximize their impact in global affairs» («Kuidas saavad väikeriigid muuta oma mõju globaalsetes asjades maksimaalseks»).

Neljapäeval annab president Kaljulaid Eesti New Yorgi peakonsulaadis üle Valgetähe V klassi teenetemärgi Toomas Mihkel Sõrrale, kes arsti ameti kõrvalt olnud aastakümneid eesti keele ja kultuuri hoidja ning edendaja Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles