Wimbledonis brittide tenniseajalugu tegev Konta ei tea endiselt riigi hümni sõnu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Konta lehvitamas Wimbledoni publikule.
Johanna Konta lehvitamas Wimbledoni publikule. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Enne teisipäeva oli viimati Wimbledoni tenniseturniiril jõudnud Suurbritannia naistennisist poolfinaali 1978. aastal, kui sellega sai hakkama Virginia Wade. Nüüd on seda saavutust korranud Johanna Konta, kes mängis veerandfinaalis üle Simona Halepi.

Sellise saavutuse järel on hakanud ka britid 26-aastase Konta vastu rohkem huvi tundma. Nii tutvustatakse Kontat Suurbritannia meedias aina enam. Nii näiteks saab Sportsmaili veergudelt teada, et Konta ei oska endiselt riigi hümni sõnu.

Seejuures tuleb märkida, et Konta on Suurbritannias elanud alates 14-eluaastast ning tema koolitee oli selles vanuses juba jõudnud koduõppeni.

Konta sündis 1991. aastal ungarlastest vanemate lapsena Austraalias Sydneys. Seejuures mängis Konta vanaisa Tamas Kertesz omal ajal Ungari tippklubis Ferencvarosi ridades jalgpalli.

Konta sai Suurbritannia kodanikuks 2012. aastal. Lisaks Suurbritannia passile on tal taskus ka Austraalia ja Ungari passid. «Mul on hea meel esindada Suurbritanniat. Tegemist on riigiga, kus ma lõpuks suureks kasvasin,» on Konta öelnud, miks ta otsustas hakata tennisistina esindama Suurbritanniat.

Karjääri jooksul kolm WTA-turniiri võitnud Konta hoiab WTA-tabelis praegu 6. kohta, mis on ühtlasi ka tema karjääri parim. Suure slämmi turniiril ongi tema parimaks saavutuseks seni olnud poolfinaali jõudmine. Lisaks tänavusele Wimbledonile on ta nii kaugele jõudnud ka 2016. aasta Austraalia lahtistel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles