Öörahu rikkuja pisteti kaheks päevaks trellide taha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26-aastane Dmitri saab nüüd kaks päeva kaasvangide öörahu segada.
26-aastane Dmitri saab nüüd kaks päeva kaasvangide öörahu segada. Foto: SCANPIX

Tartu politsei karistas Tartus öörahu rikkunud meest kahe päeva pikkuse arestiga.

Ööl vastu pühapäeva kella 01.30 paiku said Tartu patrullpolitseinikud väljakutse Kaunase puiesteele, kus kortermaja elanikud kaebasid, et nende öörahu rikutakse.

Patrulli kohale saabudes selgus, et ühes korteritest elas 26-aastane Dmitri, kes armastas kuulata valju muusikat ja teha lärmi, mis nii trepikotta kui ka naaberkorteritesse kostus.

Politsei alustas majaelanike rahu ja avalikku korda rikkunud mehe suhtes väärteomenetlust ning taotles kohtus Dmitrile karistuseks aresti.

Kohus leidis, et ajutine vabaduse kaotus antud isiku puhul on põhjendatud, kuna Dmitri oli varasemalt juba neljal korral sarnaste rikkumiste eest karistatud ning senised rahatrahvid ei olnud teda seaduskuulekusele mõjutanud. Dmitrile kohaldati karistusena kahe päeva pikkune arest.

Dmitri ise põhjendas öörahu rikkumist sellega, et on noor inimene ja teeb, mis tahab.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur ütles juhtunut kommenteerides, et suurtes korterelamutes on lärm ja muu müra sagedaseks probleemiks.

«Otse loomulikult ei saa elamus, kus on kümneid kortereid, eeldada alati täielikku vaikust. Ka probleemid on erinevad – keda häirib naabrite liiga vali rääkimine, lapse nutt, koera haukumine, pillimäng või televiisori vaatamine ja raadio kuulamine. Enamasti saavad naabrid omavahel probleemi lahendatud, kuid kui kokkuleppele ei jõuta ja isik pahatahtlikult naabreid ikka häirib, saab igaüks oma õiguste kaitseks pöörduda politseisse,» selgitas Suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles