Skype'i loojad võtsid dividendidena kaks miljonit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i üks asutaja Jaan Tallinn
Skype'i üks asutaja Jaan Tallinn Foto: Eiko Kink, Äripäev

Skype'i loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) maksis eelmisel aastal omanikele kaks miljonit eurot dividende, selgub ettevõtte majandusaruandest.

Aasta varem maksis ettevõte omanikutulu 1,2 miljonit eurot.

2004. aastal asutatud Ambient Sound Investmentsi varadele pani aluse Skype’i vähemusosaluse müük internetioksjonifirmale e-Bay. Osa sellest rahast said Skype’i siinsed asutajad Toivo Annus, Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinn, kellel igaühel oli algselt 25 protsenti aktsiatest.

Tänaseks on väikeaktsionäridena lisandunud ka ettevõtte tegevjuht Tauno Tats ja riskikapitaliinvesteeringute juht Margus Uudam.

Margus Uudam. Foto:
Margus Uudam. Foto: Foto: Erik Prozes/Äripäev

Pärast Skype'i aktsiate müüki 2005. aastal oli ettevõtte vara 108 miljonit eurot rahana ja eBay aktsiatena, sest Skype’le maksti toona nii rahas kui aktsiates. Eelmise aasta lõpu seisuga on AIS varade maht 106 miljonit eurot.

Ettevõtte eelmise aasta kasum oli 7,2 miljonit eurot võrrelduna seitsme miljoni euroga 2015. aastal. Varade maht kasvas kuus protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles