Hispaania kuumalaine nõudis esimese inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi purskkaevus jahutust otsinud naine.
Madridi purskkaevus jahutust otsinud naine. Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Hispaanias nõudis kuumalaine neljapäeval esimese inimelu, kui temperatuur tõusis mõnel pool koguni 43 soojakraadini, teatasid võimuesindajad.

Võimude info kohaselt sai südamerabanduse 54-aastane teetööline, kes viibis asfalditöödel riigi edelaosas asuvas Moron de la Frontera linnas.

Hispaania suurim ametiühing teatas, et kavatseb teetöölise surma põhjalikult uurida, sest arvatavasti polnud seoses kuumusega rakendatud piisavaid ettevaatusabinõusid.

Kiirabiteenistuse teatel on veel üks 50-aastane mees kriitilises seisundis pärast toruvahetustöödel saadud kuumarabandust riigi lõunaosas asuvas Cabeza del Buey linnas.

Meteoroloogide andmetel mõõdeti seitsmes Hispaania linnas läbi aegade kõige kõrgemad temperatuurid juulikuus. Pealinnas Madridis mõõdeti 40,2 soojakraadi, kui varasemaks juulirekordiks oli 39,6. Rekordilisi temperatuure mõõdeti ka Badajozi, Caceresi, Ciudad Reali, Cordoba, Jaeni ja Terueli linnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles