Merepäevad Vanasadamas: kõike on küllalt, peale laevade (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merepäevade esimene päev algas Admiraliteedi basseini juures traditsiooniliselt rikkalike toidu-, joogi ja käsitöölettidega.

Ka lastele oli tegevust piisavalt. Puudu oli vaid merepäevade peamine tõmbenumber – suured purjelaevad. Häda on nimelt selles, et enamus tänavustele merepäevadele saabuvaid purjelaevu osaleb õppepurjekate võistlusel The Tall Ship Races ning seetõttu saabuvad need laevad Tallinna alles esmaspäeval. Nii seisiski Admiraliteedi basseini ääres vaid rootslaste kahemastiline Sunbeam. Laeval olid väljas ingliskeelsed sildid, et pardale pääseb homme, aga külastajad tegid võõrkeeli mitte oskavad näod ette ja ronisid ikkagi laevale. Külastajate seas oli väga popp ka Admiraliteedi basseini alaline asukas, aurulaev Admiral.

Põhiline oli aga ikkagi söök-jook. Alates kõikvõimalikest kala- ja lihatoodetest ning lõpetades šokolaadi-kebabiga.

Lastele on lausa kaks ala ning atraktsioone igale maitsele. Airbag jump ehk võimalus viie euro eest viis korda kõrgemalt või madalamalt pehmele õhkpadjale hüpata. Kõige väiksematele olid mõeldud lasteautod ning nende vahel on güroskoop, mis sobib nii suurtele kui väikestele. Miskipärast kippusid seal pööreldes kõige rohkem lärmama täiskasvanud kasutajad, lapsed nautisid atraktsiooni ilma suurema lärmita.

Lennusadama lavadele jätkub esinejaid terveks päevaks. Õhtul kell kaheksa aga toimub Vanasadama pealaval tänavuste merepäevade ametlik avamine, kus esinevad Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Rolf Roosalu ja Pärnu linnaorkester Jüri-Ruut Kanguri juhtimisel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles