Bussifirma on mures üksi reisivate laste pärast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kasper Mäe

Tartu Bussikeskus on mures üksi reisivate eelkooliealiste laste pärast ja pöördus lahenduse leidmiseks sel nädalal sotsiaalministeeriumi poole.

Ettevõttes tekkis diskussioon seoses Lätis 1. juulil kadunuks jäänud ja metsas hukkunud viieaastase poisiga. Bussifirma kinnitusel on sadu juhtumeid, kus väikesed lapsed reisivad üksi. Lapsed võivad olla hooletud, pika bussireisi peale magama jääda ja ehmatusega väljuda vales peatuses või hoopis vale bussi peale minna.

Seadus on ette näinud, et eelkooliealine laps saab ja võib bussis tasuta sõita. Tartu bussikeskusel sellega probleemi ei ole, küll aga sellega, kui lapsevanemad panevad lapse üksi bussi peale.

Näiteks oli sellel nädalal juhtum, kus bussi peale pandi kaks eelkooliealist last. Ema pani lapsed istuma ja läks ise bussist välja. Juht arvas, et ju ema läheb võtab kotid ja tuleb siis bussi ja ostab omale ka pileti, kuid ema ei tulnudki peale.

Põltsamaal läksid kaks väikest mudilast bussi pealt maha. Bussijuht kahjuks ei saanud kontrollida, kas nad läksid ikka õiges peatuses, sest ta ei teadnud, kus lapsed peaksid maha minema ja kedagi bussipeatuses vastas ka ei olnud.

«Tõenäoliselt lapsed läksid õiges peatuses maha, aga lapsed ikka eksivad ja kui nad oleks vales kohas maha läinud ja läbi metsa koduteed otsinud, oleks võinud oodata neid sama saatus nagu väikest Läti poissi,» märkis bussifirma.

«Muidugi on meil ka lapsevanemaid, kes oma lapsed bussi panevad ja ütlevad juhile, et palun vaadake, et nad ikka õiges peatuses väljuvad, mitte varem või hiljem. Kuna enamus bussijuhid on isad ja vanaisad, siis on täiesti mõistetav, miks nad muretsevad ja ei taha enda peale sellist vastutust võtta. Meie ei saa nõuda, et eelkooliealise lapsega reisiks kaasas täiskasvanu või vähemalt üle 14-aastane laps,» märkis Tartu bussikeskus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles