Valmo Kriisa säras tänavakossus ja valmistub järjekordseks hooajaks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa madistas üle pika aja tänavakorvpallis.
Valmo Kriisa madistas üle pika aja tänavakorvpallis. Foto: Madis Sinivee/

Valmo Kriisa on koos Margus Metstakiga Eesti korvpallis omalaadne fenomen: aastad muudkui lähevad, aga mees mängib sama särtsakalt ja jaksab jätkuvalt endast noorematega võidu joosta. Raudmeheks ei ristita niisama. 43-aastane Kriisa hoolitseb jätkuvalt oma füüsise eest rohkem kui paljud teised (nooremad) mängijad ja nii on ta siiani paljudele üks ebameeldivamaid vastaseid. Oma esimesed mängud meistriliigas tegi mees 1990. aastal.

Juba eelmisel hooajal sai Valgas pallinud Kriisa Eesti meistriliigas mõõtu võtta oma 16-aastase poja Kerriga, kes esindas Tartu Ülikooli. Seegi on väga ainulaadne juhtum ka maailma mastaabis.

Nädalavahetusel tegi vanameister kaasa Pärnus Eesti meistrivõistluste tänavakorvpalli etapil, kuuludes üle 35-aastaste ehk seenioride klassis meeskonda nimega Iisaku Vanurid. Oma klassis saadi teine koht, finaalis tuli tunnistada Vanakoolimeeste 15:13 paremust. Viimati mängis ta enda sõnul seda mängu ligi 20 aastat tagasi. Kerr Kriisa tuli muide 2015. aastal U16 poiste arvestuses tänavakorvpalli Eesti meistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles