Viimaste ringide draama tõstis Hamiltoni Vetteli kannule

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton võitis Suurbritannia GP.
Lewis Hamilton võitis Suurbritannia GP. Foto: Pixathlon / HZ/SIPA/Pixathlon / HZ/SIPA

VORMEL-1. Mercedese vormel 1 sõitja Lewis Hamilton tõusis Suurbritannia GP järel sarja üldliidri Sebastian Vetteli (Ferrari) kannule. Üldarvestuses lahutab neid nüüd vaid üks punkt.

Hamilton võitis kvalifikatsiooni ning sai kirja suurepärase ringiaja, püstitades ühtlasi Silverstone'i ringirekordi. Hamiltoni ähvardas ajasõidu järel korraks diskvalifitseerimine, kui ta takistas väidetavalt Haasi sõitjat Romain Grosjeani kiiret ringi tegemast. Kohtunikud Hamiltonil lõpuks süüd ei leidnud, see ajas omakorda marru Grosjeani. Järgnes sõnasõda meedia vahendusel, kuhu sekkusid ka tiimijuhid, kes oma sõitjaid kaitsesid. «Kaotasin selles kurvis 0,35 kuni 0,4 sekundit. Kui see pole takistamine, siis mis üldse on? Kohtunikud olid tema suhtes leebed, sest ta võitleb tiitli pärast. Kui rollid olnuks vastupidised, oleks mind tema asemel kindlasti karistatud,» torises Grosjean.

Mercedese piloot kontrollis ka eilset võistlussõitu, tema selja taga toimusid viimastel ringidel aga ootamatud sündmused, kui mõlemal Ferrari sõitjal Vettelil ja Kimi Räikkönenil lõhkesid rehvid. Kolmandal kohal olnud Vettel lõpetas seetõttu seitsmendana, teisel kohal olnud Räikkönen langes planeerimatu boksipeatuse tõttu kolmandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles