Eestisse investeerimise argumendid on kadunud (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Celli finantsdirektor ja juhatuse liige Siiri Lahe ütles, et Soomes tehakse üks miljardiinvesteering teise järel, aga kui Eestis ühe mõttega välja tullakse, sõditakse vastu.
Estonian Celli finantsdirektor ja juhatuse liige Siiri Lahe ütles, et Soomes tehakse üks miljardiinvesteering teise järel, aga kui Eestis ühe mõttega välja tullakse, sõditakse vastu. Foto: Erik Prozes

Uus valitsus on kaotanud hulga argumente, millega sai Eestisse välisinvesteeringuid meelitada, leiavad nii Magnussoni advokaadibüroo vandeadvokaat ja Ameerika Kaubanduskoja Eestis juhatuse liige Elvira Tulvik kui ka Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe.

Tulviku hinnangul on varem investoreid ligi meelitanud maksukeskkonna eelised kaotatud ja selle asemel on tema sõnul süsteem, mis ei ole enam ei lihtne ega läbipaistev, vahendab Äripäev. Kuna tihedad maksumuudatused ja läbipaistmatus tekitavad ebakindlust, arvab Tulvik, et uusi investoreid on keeruline ligi meelitada.

«Eelmise valitsusega olime väga optimistlikud, et energia maksustamine suurtööstuse jaoks oluliselt leeveneb. Uue valitsuse maksupoliitikat nähes tabas meid šokk, et oodatud leevenemise asemel oli esialgses programmis ulatuslik gaasiaktsiisi tõus,» lisas puitmassi tootva tööstusettevõtte Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe.

Ta märkis, et maksulanguse asemel on ettevõte seisnud silmitsi täiendava maksutõusuga, mis on tänaseks ka jõustatud. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles