Briti advokaadibürood liiguvad kullasoonel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata Brexitist läheb Briti advokaadibüroodel väga hästi.
Hoolimata Brexitist läheb Briti advokaadibüroodel väga hästi. Foto: PantherMedia/Scanpix

Suurbritannia advokaadibüroode omanike kasumid tegid 2016. aastal viimase seitsme aasta kõrgeima kasvu, kasvades 8,5 protsendi võrra inimese kohta. 

Värske uuringu andmetel on advokaadibüroode omanike kasumi kasvu taga nii büroode enda sissetulekute kasv kui ka kulude kokkuhoid, vahendab Bloomberg. 

Kui Briti advokaadibüroode sissetulekud suurenesid mullu 5,8 protsendi võrra, siis kasum ühe omaniku kohta kasvas mullu 136 000 naela ehk 154 581 euro võrra ehk 8,5 protsenti, moodustades sellega viimase seitsme aasta suurima kasvu.

Advokaadibüroo omanike sissetulekute järgi hinnatakse tavaliselt ettevõtte finantstervist. Brexit-järgsest majanduslangusest välja tulnud inglise nael on aidanud suurendada büroode välisvaluutatulu. 

«Õigusvaldkonnal on võimalik kiiresti kasvada, kuna muutuv maailm on toonud kaasa uued probleemid ja juristid saavad aidata neile lahendusi leida,» põhjendas Londonis asuva advokaadibüroo Fieldfisher juhtivpartner Michael Chissick. 

Fieldfisheri büroo kasum kasvas mullu lausa 16 protsenti omaniku kohta. «Meil on mitu kiiresti kasvavat meeskonda, mida veel kümme aastat tagasi ei olnud,» rääkis Chissick, tuues ühe näitena andmeturvalisuse.

Kulusid hoidsid Briti advokaadibürood kokku väiksemale büroopinnale suurema hulga inimeste mahutamisega ning turundus- ja kindlustuseelarvete senisel tasemel hoidmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles