Suurbritannia autoturg langeb juba mitmendat kuud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotehas Birminghamis
Autotehas Birminghamis Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Kuigi uute sõiduautode müük Euroopa Liidus tervikuna juunikuus kasvas, liigub peagi liidust lahkuv Suurbritannia juba mitmendat kuud langustrendis.

Juunis kasvas uute sõiduautode turg Euroopa Liidus 2,1 protsenti, aga esimesel poolaastal on müük kasvanud kokkuvõttes 4,7 protsenti, andis AMTEL teada.

Euroopa tarbijad ostsid juunis ligi 1,5 miljonit sõiduautot ja tänavu esimese kuue kuuga on Euroopa Liidus müüdud uusi sõiduautosid kokku enam kui 8,2 miljonit, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müüginumbri ligi 0,4 miljoni autoga.

Plusspoolel oli müük enamikel suurtel turgudel nagu Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias, aga juba mitmendat kuud näitab langust Suurbritannia autoturg, mis juunis jäi miinuspoolele 4,8 protsendiga ja esimesel poolaastal 1,3 protsendiga.

Baltimaadest kihutab uute sõiduautode müük ülesmäge kõige kiiremini Leedus, kus esimesel poolaastal kasvas turg koguni 19,7 protsenti, aga ka Eesti ei jää oma 13,4-protsendilise kasvuga kaugele maha. Samas on aga arvuliselt uusi sõiduautosid müüdud meil veidi rohkem.

Läti autoturul toimus juunis suur (17,8-protsendiline) langus, mis vedas miinuspoolele ka kogu esimese poolaasta. Meie põhjanaabritel püsivad müüginumbrid stabiilsed – kui juunis kasvas turg ühe protsendi võrra, siis kuue kuu kokkuvõte näitab 1,6-protsendilist langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles