Itaalia kehtestas turistidele veel portsu karme reegleid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano
Milano Foto: Vida Press

Seekord on sõna võtnud Milano ja kehtestanud nii turistidele kui kohalikele mitmed karmid reeglid, mille rikkumise eest võib saada piraka trahvi.

Milano linnavalitsus soovib piirata ebaviisakat käitumist, mistõttu on nad keelanud muuhulgas liigse joobe ja prügi maha viskamise, vahendab Travel and Leisure.

Lisaks on keeld pandud peale ka selfie-pulkadele ning enam ei saa Darsena piirkonnast osta ka klaaspudelis alkoholi. Veel ei tohi keegi oma kaupa müüa ka liikuvatest putkadest ehk siis seni populaarsed toiduautod peavad oma äri kokku pakkima.

Reegli kohaselt ei tohi keegi «hoida, kaasas kanda, maha jätta, ära visata või osta ühtegi klaasnõud, purki või selfie-pulka.» Esialgu kehtivad uued reeglid augusti keskpaigani, kuid on üsnagi tõenäoline, et keeldu pikendatakse.

Ka Rooma on seadnud sisse hunnikus keelde. Nüüd ei tohi inimesed purskkaevude lähedal süüa ega juua ning lisaks keelati ära ka öine alkoholimüük. Alkoholikeelu kohaselt ei tohi avalikes kohtades alates keskööst alkoholi tarbida ja ka kõikides baarides ja restoranides peab müük lõppema kella kaheks öösel. Kohalikud ärid on küll reegli vastu protesteerinud, kuid seni ei ole muudatusi tehtud. 

Samasugust võitlust peab turistidega Horvaatia. Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles